/ by Soffi Chanchira Larsen

MarwaKhalil.jpg

Marwa Khalil, 20

er STX student fra Langkær Gymnasium i Aarhus. Marwa har aldrig overvejet at gå på gymnasiet, før hun kom i 10. klasse på Center-10.

"Jeg havde gået i en folkeskoleklasse, hvor min etnicitet var en minoritet, og jeg følte mig sat i bås af fællesskabet og set ned på. Det tog noget af mit selvtillid og selvværd, men i Center-10, fandt jeg ud af, at jeg havde de faglige kompetencer, der skulle til for at kunne læse videre."

Marwas forældre er fra Palæstina, men er født og opvokset i Libanon. Marwa er født i Aarhus og opvokset i Gellerup.. Hendes forældre har ingen uddannelse. Hendes mor arbejder i ældreplejen og hendes far er på førtidspension. De har støttet hende hele vejen med blandt andet "pep-talks," og tjekket op på, om hun fik lavet sine lektier. "De er pavestolte," fortæller hun. 
Efter gymnasiet vil Marwa holde sabbatår for at blive klar på, hvad hendes fremtidige studie skal være. Kun at det skal være inden for omsorg og pleje. Men der er ingen tvivl om, at hun vil læse videre.

"Jeg skal læse videre, hundrede procent! Jeg har ikke kæmpet i tre år for sjovt."

Marwa er den første i familien, der er blevet student. Hun har tre andre søskende.