/ by Soffi Chanchira Larsen

SumayaOsman.jpg

Sumaya Osman, 18

er STX student fra Langkær gymnasium i Aarhus. Hun har afsluttet gymnasiet med fem A-fag. Derfor har hun fået broderet fem stjerner på siden af sin studenterhue. Sumayas forældre er fra Palæstina, men er født og opvokset i Libanon. Hun er selv født i Aarhus og opvokset i Gellerup. 
Sumaya vil læse til Master i socialpædagogik. Inden da skal hun have en bachelor i en adgangsgivende videreuddannelse, såsom pædagog eller socialrådgiver. 
Sumayas far er taxachauffør og hendes mor er hjemmegående.

"Det har påvirket mig til at gøre en ekstra indsats, da der ikke var hjælp eller vejledning at hente hjemme til det faglige arbejde. Men mine forældre har støttet mig hundrede procent igennem gymnasietiden og motiveret mig til at læse videre." 

Hjælpen til de faglige udfordringer har Sumaya fået hjælp på sit gymnasium, hvor der har været lektiecafeer. Bag på hendes studenterhue står der broderet:

'Be the key to succes'